Вчинив дві ДТП і не мав права керувати авто: на Рівненщині поліцейські зупинили горе-водія

Фото - «Володимирець. Сіті»

10 жовтня за кермом білої «Шкоди» вулицями Володимирця гасав керманич, який вчинив дві дорожньо-транспортні пригоди і втікав, аж поки його не зупинила поліція та не відібрала автомобіль. Водій, як виявилося, взагалі не мав права сідати за кермо: його 5 разів за рік притягали до відповідальності за керування у нетверезому стані, повідомляє місцеве видання «Володимирець. Сіті».

На вулиці Сагайдачного він зніс паркан, теж саме вчинив і на вулиці Комарова. У обох випадках зник з місця пригоди. Чоловіка вдалося зупинити завдяки небайдужим громадянам, які повідомляли на лінію «102» про водія. Зробити це вдалося лише з другої спроби – заблокували рух. Також повідомляється, що опісля автомобіль помістили на штрафмайданчик, а на водія у відділенні склали два протоколи за скоєння ДТП та два протоколи – за зникнення з місця пригоди, а також постанову про те, що він не мав права керувати транспортним засобом.

Від проходження тесту на алкоголь та від медичного освідчення горе-водій відмовився, але, як показали свідки, мав зовнішні ознаки алкогольного або наркотичного сп’яніння. Тож через відмову освідчення за зовнішніми ознаками в присутності двох свідків на нього склали ще один протокол по 130 статті.

31-літній житель Рівного двічі вже притягався до відповідальності по знаменитій «130 статті» за керування у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Ще два аналогічні протоколи нині на розгляді в судах. П’ятий протокол він отримає за свої пригоди у Володимирці. А ще заплатить більше 40 тисяч гривень штрафу та компенсує усі збитки потерпілим.

Читайте також