Вчителям у одній із громад Рівненщини роздадуть новенькі ноутбуки

Педагоги Здолбунівської громади отримають новенькі ноутбуки для забезпечення дистанційного навчання.

Про це повідомили у Здолбунівській міській раді.

Зокрема, до громади передали 64 сучасних ноутбуки для забезпечення дистанційного навчання. Їх розподілять серед педагогічних працівників закладів середньої освіти.

Ноутбуки вдалося отримати завдяки домовленостям Міністерства освіти та науки України з партнерами з розвитку щодо забезпечення потреб освіти комп’ютерним обладнанням.

Раніше українським педагогічним працівникам вже передавали ноутбуки у межах співпраці з Дитячим фондом ООН ЮНІСЕФ. У травні під час Світового освітнього форуму 2022 було укладено Угоду з компанією Google щодо забезпечення педагогічних працівників ноутбуками.

Уже на наступному тижні ноутбуки передадуть педагогам закладів Здолбунівської громади. Вони отримають також чіткі інструкції з підключення та налаштування ноутбуків, які оснащені спеціалізованою операційною системою від Google – Chrome OS.

Педпрацівники, які отримають пристрої, матимуть змогу взяти участь у спеціальному безоплатному навчанні, організованому МОН за підтримки Google Україна, та отримати сертифікати про підвищення кваліфікації.

Натомість Міносвіти щомісяця проводитиме аналіз ефективності використання пристроїв.

Читайте також