"Верес" завершив "Winter Cup" впевненою перемогою над "Левадією"

У заключному поєдинку Зимового кубку у Туреччині рівненський "Верес" впевнено обіграв віцечемпіона Естонії "Левадію - 3:1. 

Верес: Коркодим - Г.Пасіч, Хондак (Савчук, 46), Вовченко, В.Шарай (Квасний, 68), Кучеров (Тишинінов, 46), Шух (Кльоц, 46), Блізніченко (Гагун, 68), Лебеденко, Дахновський, М.Шестаков (Поворознюк, 78).

Головний тренер: Юрій Вірт.

Левадія: Валльнер - Люгтмаєр (Шьоннінг-Ларсен, 46), Дос Сантос, Фомба (Латіновіч, 74), Пеетсон, Васильєв (Сакаріас, 63), Яковлєв, Валья (Велієв, 63), Мавретіч, Аджірі (Тур, 63), Фелісіо (Каблік, 63).

Головний тренер: Курро Торрес.

Голи: М.Шестаков (27), Кучеров (37, з пенальті), Дахновський (51) - Фелісіо (35, з пенальті).

Попередження: В.Шарай (34) - Валльнер (37).

Вилучення: Мавретіч (61).

У попередніх матчах BGV Winter Cup Верес поступився у серіях пенальті Поліссю і Ворсклі і мав у своєму доробку 2 очки. Естонський клуб програв Ворсклі в основний час, а Поліссю - по пенальті і має в активі лише 1 бал. Таким чином, очне протистояння Вереса і Левадії перетворилося фактично на гру за третє місце.

Команди дуже довго шукали шляхи до воріт одна одної. Виглядало так, ніби рівняни проводять тренування з підвищеною відповідальністю, відпрацьовуючи контроль м‘яча під пресингом зі швидким виходом в атаку.

Один із таких контрвипадів і приніс рівнянам успіх. Віталій Дахновський на лівому фланзі чітко оцінив ситуацію і подав на дальню стійку, там Геннадій Пасіч в дотик скинув під удар Михайлу Шестакову, а той з кількох метрів пробив точно - 1:0.

Верес повністю контролював хід гри. Аж поки рівняни самі не створили момент біля власних воріт. Семен Вовченко загубив Фелісіо, але той не пробив а віддав далі на Аджірі. Передача вийшла невдалою і м‘яч пішов фактично в лицеву лінію. Втім, там Владислав Шарай навіщось без причини у підкаті в‘їхав у гравця Левадії. Пенальті, який чітко виконав Фелісіо - 1:1.

Практично одразу самі собі ж гол привезли і естонці. Голкіпер Левадї Валльнер отримав передачу від власного захисника, але невдало обробив м‘яч, подарувавши його Михайлу Шестакову. Довелося фолити. Валерій Кучеров дуже впевнено реалізував пенальті. І це - 2:1. 

Щойно стартував другий тайм - рівняни забили втретє. Віталій Дахновський виконав чи то удар, чи то прострільну передачу з лівого краю і м‘яч рикошетом від Шьоннінга-Ларсена, якому активно заважав Семен Вовченко, влетів у сітку воріт Левадії - 3:1.

Ще більше ускладнилося для Левадії завдання з порятунку матчу після вилучення Мавретіча. Гравець Левадії спершу штовхнув футболіста Вереса, а потім вирішив вдарити того ногою. За що справедливо отримав пряму червону картку.

Заключні пів години гри пройшли під повним контролем рівнян, які могли забивати і вчетверте. М‘я пролетів поряд зі стійкою після дальнього удару Миколи Квасного.

Читайте також