Ветеран 57-ї ОМБр, який вирушив у піший марафон із Києва до Говерли, завітав на Рівненщину

Ветеран 57-ї ОМБр Сергій Кукушкін прямує пішим марафоном із Києва до Говерли. У такий спосіб чоловік, який був демобілізований після двох важких поранень, збирає кошти для своїх побратимів. Дорогою боєць завітав до Гощі.

Про це повідомив Гощанський селищний голова Микола Пачнук.

Сергій - родом із Кропивницького. Йому - 29 років. Після закінчення школи проходив строкову службу. Відтак певний час працював за кордоном. Коли в Україні почалася повномасштабна війна, Сергій у березні 2022 року повернувся додому та вступив до лав ЗСУ. У званні сержанта воював у Бахмуті, Часовому Яру, Куп'янську. Боєць демобілізований у грудні минулого року після двох важких поранень.

Не маючи змоги воювати з окупантами Сергій вирішив підтримувати своїх побратимів через збір коштів під час піших благодійних марафонів і придбання необхідного військового обладнання. У планах чоловіка - навчання на військового психолога, бо він із власного досвіду знає про складнощі повернення до цивільного життя.

Це - вже другий його марафон протяжністю 800 км. Маршрут першого становив 1320 км і пролягав зі Львова до Констянтинівки. Цього разу Сергій іде з Києва до Говерли, на вершині якої планує розмістити Державний прапор України із прізвищами благодійників, які переказали більш як 500 грн.

Дорогою до мети Сергій веде прямі трансляції, які можна побачити на його численних сторінках у соцмережах. Там є й покликання на банку для збору коштів.

Наразі зібрано понад 170 тисяч. Мета - 300 тисяч.

Сьогодні до кінця дня Сергій планував бути в Рівному. Тут він заночує та вирушить далі.

"Підтримати бійців 57-ї ОМПБр і 3-ї Танкової бригади може кожен із нас. Долучайтеся! Навіть найменший донат здатен пришвидшити збір і придбати необхідне для бійців обладнання", - зауважує Микола Панчук.

https://send.monobank.ua/jar/5hBYscPXVe

5375 4112 2220 4013

Serhii Kukushkin

Читайте також