Ветеран, який втратив на фронті обидві ноги, працює у Рівненському ТЦК

Ветеран із Рівненщини Сергій Кулінець вступив до лав ЗСУ у 2019 році. 

Про це повідомляють у Рівненському обласному ТЦК. 

Чоловік закінчив Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Сагайдачного. Став офіцером та був направлений до навчального центру розвідки. Був командиром механізованого взводу та навчав військовослужбовців тонкощів своєї професії.

Під час одного з робочих відряджень влітку 2021 року 34-річний Сергій втратив обидві ноги.

- Я прийшов до тями уже в шпиталі. Перші думки були просто нецензурні… Спробував підняти ноги, зрозумів, що це щось не те…- каже чоловік. 

Так почався новий етап життя офіцера, життя з ампутацією. Ще в госпіталі до нього приходили багато травмованих солдат, та своїм прикладом не просто надихали, а спонукали до життя. Вкрай важливу роль відіграла дружина, яка постійно нагадувала про маленького синочка і про те, хто ж буде його вчити чисто «чоловічих» вчинків.

- Найголовнішим завданням для мене стало не просто стати на ноги, а ходити. Адже я розумів, що якщо сяду в коляску, то вже з неї і не встану.

Потім почалися довгі тренування: спочатку навчитися стояти, змусити своє тіло слухатися. Потому – звикати до протезів та вміти керувати ними.

Коли почалося повномасштабне вторгнення захисник був в Ірпені. Важко уявити, як воїнів із ампутаціями під обстрілами вивозили на «мирну» землю.

Потім Сергій пішов служити далі. Нині капітан ЗСУ проходить службу в Рівненському обласному ТЦК та СП.

Та, попри отримані каліцтва, Сергій продовжив займатися спортом. Тепер він має за плечима звання «Незламний воїн Рівненщини», з гордістю розповідає, що виборов у 2024 році своє нове звання - «кандидат в майстри спорту з пара пауерліфтингу». Та продовжує інтенсивно тренуватися, щоб вибороти таке почесне та омріяне звання «чемпіона».

Читайте також