Ветерани Рівненщини привезли зі спортивних змагань у Дніпрі медалі

Начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль зустрівся з ветеранами, які повернулися зі спортивних змагань, що проходили в Дніпрі.

Спорт для ветеранів є важливим елементом реабілітації та соціалізації.

Про це під час зустрічі начальник РОВА Олександр Коваль говорим із ветеранами Рівненщини, які повернулися з медалями. Як відомо, у Дніпрі завершився перший етап другого сезону Всеукраїнських ігор «Сильні України».

Начальник РОВА привітав учасників і вручив подяки Іллі Журавському, Андрію Суржуку, Ігорю Якимчуку, Ігорю Таргонському, Михайлу Марчуку, а також їхнім тренерам - Юрію Омельчуку, Ігорю Головку та Денису Єгорову.

"Вони розповіли про те, як деякі спортзали на волонтерських засадах надають можливість їм тренуватися. Особливо важливо, коли з ними працюють інші ветерани. Закликаю бізнес долучатися до подібної ініціативи", - акцентував Олександр Коваль.

Також начальник РОВА наголосив, що сьогодні важливо кардинально змінити підхід до ветеранської політики. Адже реабілітація – це не лише про пігулки та медзаклади, але й про спорт, конкуренцію та досягнення. Тому такі зустрічі планують зробити постійними, аби чути потреби ветеранів. 

Як відомо, таке поняття як "спорт ветеранів війни" введено в чинне законодавство України з 2022 року. Над розвитком цього напрямку працюють і на Рівненщині. Минулого року в області пройшов спортивно-ветеранський форум. Він став відкритим дискусійним майданчиком для учасників бойових дій, чинних військовослужбовців, фахівців сфери фізичної культури і спорту та ветеранської політики.

Читайте також