Ветерани-афганці розповіли, що робитимуть впродовж року (ФОТО)

Напередодні 29-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан ветерани підсумували свою роботу. На зустріч з обласною владою з’їхалися представники районних й міських осередків. Про це повідомляють у Рівненській ОДА.

Під час засідання говорили про те, що зробили у 2017, а також про плани на цей рік.

«Наша організація достатньо велика і активна. Ми щороку проводимо різні заходи. Так, у райцентрах області відкриті 17 пам’ятних знаків загиблим в Афганістані, 86 меморіальних дощок, працює 8 кімнат бойової слави. Окрім того, організація займається волонтерством, організовує спортивні заходи та з увічнення пам’яті загиблих», - розповів керівник обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Володимир Гурницький.

Роботу продовжать і в цьому році. Зокрема, планують завершити будівництво пам’ятного знаку у Здолбунові, організувати міжнародний фестиваль патріотичної пісні.

Організація ветеранів Афганістану в області найпотужніша та найактивніша серед інших, відзначив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

«Те, що робить ця організація, знаходить підтримку не тільки серед афганців, а й в суспільстві в цілому. Тому, звісно, обласна влада допомагатиме їй. І цього року знову організація отримає гроші на свою діяльність», - наголосив Ігор Тимошенко.

У 2017 році на роботу організації ветеранів-афганців спрямували 100 тисяч. Окрім того, сім’ям загиблих виплатили матеріальну допомогу з обласного бюджету. Допомогли грошима й ветеранам, які лікувалися після складних операцій.

Володимир Гурницький подякував обласній владі за підтримку та запевнив, що ветеранська організація так само активно працюватиме і в цьому році.

Нагадаємо, вчора, 15 лютого, на Рівненщині відзначали 29-ту річницю виведення військ з Республіки Афганістан. З цієї нагоди заплановані урочисті та меморіальні заходи.

Читайте також