Вибиті вікна та двері у ліцеї: чому у громаді на Рівненщині за 8 місяців не ліквідували наслідки вибуху

У Вараській громаді 27 лютого цього року Сили протиповітряної оборони успішно ліквідували російський безпілотник. Проте, внаслідок вибуху постраждав ліцей та господарство, яке розташоване поруч у селі Великий Жолудськ.

Наразі частина пошкоджень досі не ліквідована. Зокрема, у навчальному закладі вибуховою хвилею були вибиті вікна від першого до третього поверху, а також у спортзалі.

 

У їдальні ліцею лопнули пластикові каркаси дверей. Крім того, котельня і автобус поблизу зазнали пошкоджень.

У господарстві, яке розташоване поблизу школи, у момент падіння уламків БПЛА загорівся сарай та дах.

Причину, чому за вісім місяців війни громада не відремонтувала ліцей та господарство, дізнавались журналісти "Рівне Медіа". 

Як пояснив речник Рівненської ОВА Олександр Поліщук, у Вараській громаді немає достатньо коштів для повної ліквідації наслідків. Загальна вартість ремонту закладу, автобусу та господарства становить 2 млн гривень, а у громаді є лише 500 тис гривень.

"Вартість всіх робіт по школі в Жолудську - близько 2 млн. У громади є лише 500 тис грн. В цю історію включились начальник ОВА Віталій Коваль і голова облради Андрій Карауш. Найближчим часом з обласного бюджету додадуть 1,5 млн грн", - зазначає речник.

Наразі громада замовила усі необхідні вікна та двері, які слід замінити у ліцеї.

"Вікна й двері замовили, їх виготовляють. Виконавець обіцяє якнайшвидше зробити всі роботи. Це питання на постійному контролі у Вараської районної військової адміністрації".

Джерело світлин - "Володимирецький вісник".