Від початку року дільничні Рівненщини склали майже 9 тис. адмінпротоколів

фото ілюстративне

На Рівненщині дільничні офіцери поліції склали найбільше протоколів за порушення правил адміннагляду

За п’ять місяців поточного року дільничні офіцери поліції склали на жителів області 8994 адміністративних протоколи за вчинені правопорушення. Найбільше осіб притягнуто до відповідальності за статтею 187 КУпАП: порушення встановлених правил адміннагляду особами, щодо яких встановлено такий нагляд.

Крім того, за звітний період дільничні офіцери поліції, кожен із яких на сьогодні обслуговує територію із понад шістьма тисячами населення, зафіксували 1044 адмінправопорушення за виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення, 894 — за вчинення домашнього насильства , 488 осіб притягнуто до відповідальності за дрібне хуліганство та 192 — за дрібну крадіжку тощо.

У загальному за складеними адміністративними матеріалами на правопорушників накладено стягнення у виді штрафу на загальну суму 165 тисяч 256 гривень.

Також за п’ять місяців дільничні офіцери області безпосередньо розкрили 781 кримінальне правопорушення, затримали 32 особи, які перебували у розшуку.

Однак пріоритетний напрям роботи на сьогодні у дільничних офіцерів поліції — це проведення превентивних заходів і взаємодія у цьому питання із об’єднаними територіальними громадами. Станом на 01.06.2018 на території Рівненської області розташовано 28 ОТГ, у 19-ти із яких прийняті комплексі програми профілактики правопорушень та боротьби із злочинністю на територіях. На сьогодні на профілактичному обліку перебуває 170 осіб, відносно яких встановлено адміннагляд, 830 – які формально підпадають під адміннагляд, 257 умовно засуджених, 3433 особи, які вчиняють насильство в сім'ї.

За інформацією відділу комунікації поліції Рівненської області

Читайте також