Від яких хвороб найчастіше помирають на Рівненщині?

На фоні світової пандемії коронавірусу трохи забули, що люди помирають не лише від інфекції COVID-19. Нині в Україні вже померли 340 людей, у яких виявили цю хворобу. З них 19 – у Рівненській області. На Рівненщині проживає 1 151 381 мешканців, це постійне населення. Наші журналісти поцікавились, скільки людей пішли із життя у попередні місяці та що стало причинами смертей.

За два місяці, лютий і березень, кількість жителів нашої області зменшилась на 2 441 особу - вони померли. Більше половини цих смертей – через хвороби системи кровообігу, це 1 816 випадків: 1 282 – ішемічна хвороба серця, 320 - цереброваскулярні хвороби (інсульт), 6 – алкогольна кардіоміопатія.

Фото - відкриті джерела

Від грипу та пневмонії померли за два місяці 30 людей, ще 23 – через інші хвороби, пов’язані із дихальною системою.  Через проблеми із травною системою констатували смерть 87 осіб, шість із них через алкогольну хворобу печінки.

Рак вважають причиною майже кожної шостої смерті у світі. За два місяці ця хвороба згубила 298 жителів Рівненщини. У 295 випадках це були злоякісні утворення

Туберкульоз вже не одне століття поспіль є одною із грізних хвороб, що тероризують людство. З початку лютого до кінця березня у нашій області від цієї недуги померли 14 осіб, ще 6 – від ВІЛ-інфекції.

Фото - відкриті джерела

10 жителів Рівненщини померли через хвороби нервової системи, ще 9 - від розладів психіки та поведінки внаслідок вживання алкоголю.

Ще 43 мешканці області пішли з життя через: цукровий діабет (5), хвороби крові й кровотворних органів (1), хвороби шкіри (1), хвороби кістково-м’язової системи та сполучної тканини (2), хвороби сечостатевої системи (5), окремі стани, що виникають у перинатальному періоді (9), природжені вади розвитку, деформації та хромосомні аномалії (10), інше (12).

До слова, станом на ранок 7 травня у Рівненські області померли 19 людей із COVID-19.

Варто зазначити, що помирають не лише від хвороб, адже можуть бути і зовнішні причини смерті. Таких за два місяці у нашій області зафіксовано 101. Найбільше життів із цієї категорії забрали дорожньо-транспортні пригоди – 25, ще 18 людей вчинили самогубства. До трійки лідерів тут ще можна віднести смерті, пов’язані із димом і полум’ям, їх 10.

Ще троє людей втопились, випадкове отруєння та дія алкоголю забрали життя 5 жителів. Від нападів з метою убивства чи нанесення ушкодження загинули 8 мешканців нашої області.

 

Читайте також