Відомі подробиці вчорашньої стрілянини на Грушевського у Рівному (ФОТО)

Учора, у середу, 23 жовтня, близько 17 години у Рівному у дворі багатоповерхівок на вулиці Михайла Грушевського неподалік пам'ятника Богдану Хмельницькому внаслідок сварки між чоловіками один з них вистрелив у іншого. Очевидці викликали для потерпілого швидку допомогу, яка і повідомила про інцидент до поліції.

Патрульні поліцейські отримали по рації орієнтування з детальним описом трьох порушників та почали відпрацьовувати навколишню територію, аби знайти зловмисників. Так, вже згодом правоохоронці помітили підозрілого чоловіка, який сідав у таксі - автомобіль "Toyota Corolla", який підлягав під опис. Ним виявився 19-річний мешканець Костополя. 

При поверхневому обшуку поліцейські знайшли і вилучили у нього травматичний пістолет «Форт-12» із набоями. Наразі відомо, що вказана зброя - крадена. Її скерували для проведення балістичної експертизи, яка, зокрема,  встановить, чи постріл був здійснений саме з цього пістолета.

Молодика затримали, одягнувши на нього кайданки. Наразі хлопець перебуває у відділку поліції, де з ним спілкуються працівники поліції, аби з'ясувати, чи причетний він до стрілянини. Проте у ході проведення першопочаткових слідчих дій, його причетність до вчиненого злочину поки не встановлена.

Внаслідок вистрілу у потерпілого чоловіка медики діагностували вогнепальне поранення черевної порожнини. Його госпіталізували у лікарню, де йому зробили операцію. Наразі його життю більше нічого не загрожує.

За цим фактом у поліції розпочали досудове розслідування за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України. Слідчі з'ясовують усі обставини та причини цього конфлікту, а також осіб, причетних до спричиненого вогнепального поранення рівнянину.

Читайте також