Відомо, скільки осіб з інвалідністю отримували допомогу по безробіттю на Рівненщині

З початку 2024 року на Рівненщині послугами служби зайнятості скористалися 1076 осіб з інвалідністю. Статус безробітного мала 971 особа, з них 681 особа отримувала допомогу по безробіттю. Профорієнтаційними послугами скористалася 861 безробітна особа з інвалідністю.

За сприяння служби зайнятості працевлаштовано 297 осіб з інвалідністю. Професійне навчання проходили 122 безробітних особи з інвалідністю. З метою подальшого навчання окремих категорій громадян Рівненською обласною службою зайнятості з початку року було видано 36 ваучерів особам з інвалідністю. До громадських та інших робіт тимчасового характеру було залучено 21 особу з інвалідністю.

Нагадуємо, що уряд запровадив програму, головна мета якої — посилити зацікавленість роботодавців до працевлаштування людей з інвалідністю і, в свою чергу, надати можливість обмежено придатним громадянам повернутися до активної зайнятості та соціалізуватися.

Наразі роботодавець, який надав роботу людині  з першою або другою групою інвалідності та облаштував під її потреби робоче місце, може  отримати грошову компенсацію не більше 15 розмірів мінімальних заробітних плат (станом на 23.10.2024 року – не більше 106500 грн) – за осіб з інвалідністю І групи та не більше 10 розмірів мінімальних заробітних плат (станом на 23.10.2024 року – не більше 71000 грн) – за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю ІІ групи.

Також роботодавці можуть отримати компенсацію 50% витрат на оплату праці, але не більше розміру мінімальної заробітної плати, за працевлаштування безробітних осіб з інвалідністю, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад 1 місяць. Термін працевлаштування такого безробітного – понад 1 рік. Термін виплат – 6 місяців упродовж 1 року.

Читайте також