Відомо, скільки витоків газу зафіксували на Рівненщині у квітні

Рінвенські газовики у квітні ліквідували 273 витоки газу у 130 багатоквартирних будинках.

Про це повідомляють у Рівненській філії "Газмережі".

У квітні фахівці Рівненської філії «Газмережі» провели технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж у 130 багатоквартирних будинках. В результаті виявили та ліквідували 273 витоків газу.

«Такі цифри - доказ важливості проведення технічного обслуговування системи газопостачання, адже газові мережі - об’єкт підвищеної небезпеки, що потребує контролю з боку професіоналів», - наголосив начальник відділу технічного обслуговування Рівненської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України» Роман Кутира.

ТО багатоквартирних будинків проводиться раз на 5 років у будинках, де газові мережі експлуатуються менше 25 років, та раз на 3 роки, якщо мережі будинку працюють понад 25 років.

Під час проведення технічного обслуговування, газовики випробовують систему на щільність, перевіряють на герметичність з’єднання та усувають виявлені витоки газу.

У травні фахівці Рівненської філії «Газмережі» проведуть технічне обслуговування системи газопостачання у 150 будинках Рівненщини.

Графіки проведення робіт розміщені на офіційному сайті Рівненської філії «Газмережі» за посиланням: https://rv.grmu.com.ua.