Відомо, як покарають нетверезого водія маршрутки у Рівному

Сьогодні, 17 серпня, патрульні у Рівному зупинили водія маршрутки у стані алкогольного сп'яніння. За результатами освідування у організмі керманича було 3.26 проміле.

Журналісти Рівне Медіа поцікавились у начальника управління транспорту та зв'язку Рівного Івана Фурлета, чи буде покарано водія та перевізника даного маршруту.

"Було виявлено патрульною поліцією порушення законодавства, зокрема, водій знаходився у стані сп'яніння. Це кричуще порушення. Управління транспорту проведе окреме службове розслідування щодо того, чи було забезпечено перевізником відповідний медичний та технічний огляд автобуса перед випуском. Якщо цього не було здійснено, то будемо розривати договір. Якщо це відбулося вже на маршруті, коли водій самостійно щось вживав, то його буде звільнено. Крім того, водій потрапить у чорний список, щоб він не міг працювати в місті Рівному водієм", - зазначив пан Фурлет.

Дану ситуацію прокоментував також міський голова Рівного Олександр Третяк.

"Переконаний, що повинна бути максимально посилена відповідальність за водіння в нетверезому стані! Такі водії мають сидіти у в'язниці, а не становити загрозу для мешканців громади. Дав доручення управлінню транспорту та зв'язку розірвати договір з перевізником і попередити інших власників маршрутів: якщо буде знайдено п’яних за кермом водіїв – одразу розривати договір, ніяких виправдань та помилувань! Адже нетверезий водій – це потенційний вбивця!", - Зазначив на своїй сторінці у Фейсбуці мер Рівного.

Читайте також