Відомо, яку декоративну рослину найчастіше реалізовують лісівники на Рівненщині

У Соснівському лісництві на Рівненщині функціонує розсадник, де вирощують декоративні рослини. 

Як повідомляють лісівники, найпопулярнішою рослиною є туя смарагд, яку регулярно купують і ландшафтні дизайнери для своїх проєктів, і громадяни, які самостійно озеленюють ділянки.

У розсаднику Соснівського лісництва філії «Соснівське лісове господарство» ДП "Ліси України" щороку реалізовують у межах 1500-2000 таких декоративних саджанців.

Зазначають, що туя тут зростає в максимально природних умовах, без зайвих стимуляторів росту. Тому на присадибних ділянках гарно приживається.

Деревце до метра в середньому вартує 80 грн - що дуже доступно.

«Ми маємо власну маточну плантацію. Черенкуємо і вирощуємо розсаду у контрольованому середовищі - в теплиці, де дотримана відповідна температура, регулюється полив - у нас він автоматичний. А вже через рік висаджуємо у відкритий ґрунт. Саджанець до метра росте орієнтовно 5-6 років.

Маємо також декоративний посадматеріал цього виду із закритою кореневою системою. Це фактично туя в горщику, що дозволяє продовжити терміни проведення озелення. Таке декоративне деревце коштує дещо дорожче - до метра вартуватиме орієнтовно 180 грн. Тож будемо раді, якщо ви сплануєте придбати. Проконсультуємо про все вичерпно», - розповідає інженер з лісових культур Соснівської філії ДП «Ліси України» Олена Корольчук.

Для контактів - +380 97 811 47 64

 

Читайте також