Відпочивав на гірськолижному курорті і отримав зарплату: посадовцю із Рівненщини повідомили про підозру

За процесуального керівництва прокуратури Рівненської області, за оперативного супроводу УСБ України в області, в рамках кримінального провадження за фактом службового підроблення документів та заволодіння бюджетними коштами (ч.2 ст. 28, ч.1 ст. 366, ч. 3 ст. 191 КК України) повідомлено про підозру службовій особі Територіального управління Державної судової адміністрації України в Рівненській області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у січні 2019 року  підозрюваний неправомірно отримав заробітну плату, оскільки в цей час відпочивав на гірськолижному курорті та своїх обов’язків на займаній посаді не виконував.

Крім того, вказане кримінальне правопорушення він вчинив за попередньою змовою зі своїм підлеглим працівником. Тому вирішується питання про повідомлення про підозру і цій особі також.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Рівненській області під процесуальним керівництвом прокуратури області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури Рівненської області

 

Читайте також