Відпочиваючим на Білому озері розказали, як відпочивати біля водойми

Літо в самому розпалі. Це період літніх канікул у дітей та зазвичай відпусток у дорослих. І громадяни в переважній більшості віддають перевагу відпочинку на природі біля водойм. Проте, досить часто вони нехтують елементарними правилами безпеки, що стає причиною трагічних наслідків.

Тож, з метою попередження випадків загибелі людей на водних об’єктах, 12 липня рятувальники Володимирецького району провели рейд на одній з найбільших водойм краю - Білому озері, яке популярне серед відпочивальників не лише району та області, а й навіть України та країн ближнього зарубіжжя.

В поточному році на щастя трагічних випадків на воді в районі вдалося уникнути, проте рятувальники не втрачають пильності й постійно проводять інформаційно-роз`яснювальну роботу серед населення.

Під час бесід з відпочиваючими співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій застерегли громадян, що не варто перегріватись на сонці, оскільки висока температура негативно впливає на організм. Також працівники ДСНС наголосили на тому, що не менш небезпечним є вживання спиртних напоїв при відпочинку біля водоймищ. Через негативний вплив алкоголю людина не здатна контролювати рухи та швидко орієнтуватися, особливо перебуваючи у воді.

Фахівці ДСНС особливо звернули увагу на відпочивальників, які перебували на березі озера з дітьми, закликавши їх не залишати малечу без нагляду та постійно навчати дітей правилам безпеки життєдіяльності.

Під час профілактичного рейду рятувальники роздали відпочивальникам інформаційні листівки з основними правилами безпеки при відпочинку на водоймах та алгоритмом дій при рятуванні життя потопаючим.

DSCF7543.JPG  DSCF7547.JPG

DSCF7549.JPG  DSCF7553.JPG

DSCF7557.JPG

Читайте також