Відсторонений мер Здолбунова знову сидітиме під цілодобовим домашнім арештом

Відстороненого мера Здолбунова Владислава Сухляка знову взяли під цілодобовий домашній арешт. 

Про це повідомляють у пресслужбі Рівненського апеляційного суду. 

Як зазначається, апеляційний суд скасував ухвалу слідчого судді місцевого суду, якою частково задоволено клопотання слідчого та обрано підозрюваному в отриманні неправомірної вигоди Владиславу Сухляку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічну пору доби. Процесуальну поведінку підозрюваного відстежуватиме електронний засіб контролю.

Нагадаємо, Владислава Сухляка підозрюють в отриманні хабаря в 10 тис доларів. Йдеться про передачу підприємцю земельної ділянки в довгострокову оренду. 

Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та конфіскацію майна.

20 вересня місцевий суд обрав міському голові Здолбунова запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічну пору доби, частково задовільнивши клопотання слідчого.

Судове рішення до Рівненського апеляційного суду оскаржив прокурор, котрий просив його скасувати та ухвалити нове рішення, яким обрати тимчасово відстороненому чиновникові  запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Прокурор зазначив, що Владислав Сухляк підозрюється у вчиненні умисного тяжкого кримінального правопорушення. Серед основних ризиків вказав на можливий незаконний вплив підозрюваного на свідків, у тому числі, депутатів райради, знищення та спотворення будь-яких речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, та уникнення правосуддя шляхом виїзду за кордон під приводом службових відряджень, як він робив це до вручення йому повідомлення про підозру у вчиненні корупційного правопорушення.

Проти задоволення апеляційної скарги прокурора виступили захисник та сам підозрюваний, які просили залишити оскаржувану ухвалу суду першої інстанції без змін, а апеляційну скаргу — без задоволення.

Рівненський апеляційний суд задоволив апеляційну прокурора та скасував оскаржувану ним ухвалу слідчого судді місцевого суду, застосувавши до чиновника запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю.

Ухвала суду апеляційної інстанції чинна до 19 листопада 2024 року.

Зважаючи на таке рішення Рівненського апеляційного суду, Владислав Сухляк відмовився від апеляційної скарги, поданої на ухвалу слідчого судді місцевого суду щодо тимчасового відсторонення від посади мера міста Здолбунова.

Нагадаємо, 31 липня Сухляка вже брали під цілодобовий домашній арешт.