Вихід на вулицю із заявою та максимум на годину: відома тенісистка з Рівного розповіла про французький карантин

Фото - 24 канал

20-річна тенісистка з Рівного Катарина Завацька - 105-та ракетка світу та 4-та ракетка в Україні, членкині збірної України з тенісу. Вона - студентка МЕГУ. Втім, нині живе і тренується у місті Канни, що у Франції.

Журналістам Суспільного спортсменка, яка зараз ізольована у Франції в квартирі з мамою і своїм хлопцем, розповіла про те, що відбувається наразі у Франції у зв'язку із карантином через світову пандемію коронавірусу, зокрема і у Каннах, де вона мешкає, а також про власні карантинні будні та те, як вона підтримує форму, коли зачинені корти:

"Я зараз знаходжуся у Каннах, в квартирі з мамою і своїм хлопцем, тому мені не так нудно залишатися вдома. У теніс я ще не грала, як ввели карантин. Тут у Франції ввели обмеження, що можна знаходитися у себе в районі і виходити на вулицю тільки на 1 годину із заявою, яка написана від руки, якщо прийде поліція. Ситуація не дуже проста. До маркету ходимо раз на тиждень, купуємо, що необхідно.

 

Як проходять мої дні? Я прокидаюся зранку, коли хочу. Коли ще буде такий час, що я зможу виспатися, скільки захочу? Користуюся цим.

Я тут слухаю музику, щодня ходжу бігати. Оскільки обмеження в 1 км, бігаю біля резиденції, щоб мене не оштрафували. Потім після обіду граємо в настільні ігри з мамою та хлопцем – в Руммі. Після цього я можу приготувати щось смачне: пиріг чи млинці, чи плов. Можу приділити увагу навчанню, бо коли грала і весь час подорожувала турнірами – було складно.

Потім ми всі разом робимо йогу. Щодня. Це цікаво. Я хотіла раніше робити йогу, але не було часу, оскільки було багато тренувань. І під час вечері у нас перегляд культового фільму про Агента 007. Вирішили продивитися усі частини.

Така перерва буде складною для всіх гравців, щоб втримати форму. Якщо це буде три місяці без тренувань, буде суперскладно, але, сподіваюся, такого не буде. Сподіваюся, розпочнемо у липні з Вімблдону. Але інформація постійно змінюється, все заплутано. З вірусом, що так швидко розповсюджується, складно щось знати, адже це вище ніж теніс.

Цей вірус серйозний. Багато спортсменів захворіло їм: і футболісти, і один тенісист. Думаю, що цей вірус треба сприйняти серйозно. Тільки всі разом ми зможемо його перебороти, залишатися вдома, берегти себе. І цінувати те, що ми можемо прогулятися на вулиці, сходити в кафе, тренуватися спокійно, що ми можемо подорожувати спокійно по світу на всі турніри. Надіюся, все буде добре, як і раніше, і ми це будемо набагато більше цінити, ніж раніше цінили."

Читайте також