Виловлювали рибу сітками і чинили опір патрулю: на Рівненщині упіймали браконьєрів

28 квітня Рівненський рибоохоронний патруль викрив грубе порушення Правил рибальства. Близько першої години ночі виявлено двох жителі села Углище, які здійснювали вилов риби забороненими знаряддями – лісковими сіткам. Завдяки оперативним діям рибоохоронного патруля, порушники не вистигли завдати шкоди рибному господарству. Заборонені знаряддя лову у громадян вилучені.

Під час затримання правопорушники чинили опір рибпатрульним. Тому працівники рибоохоронного патруля звернулись до Нацполіції для встановлення деталей порушення та притягнення винних осіб до відповідальністі.

На осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до правоохоронних органів за місцем скоєння правопорушення.

Інцидент стався на р. Путилівка, поблизу с. Жобрин Рівненського району Рівненської області.

В Управлінні Держрибагентства у Рівненській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 540 53 90. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства, Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація:

За опір працівникам рибоохоронного патруля громадяни несуть кримінальну відповідальність - штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк від трьох до шести місяців чи обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Читайте також