Вимагання грошей за розтин тіла: вину судмедексперта з Рівненщини не довели

Фото - ілюстративне

Кілька років тому  мешканка села Соснове Березнівського району, що на Рівненщині, Надія Мисюк втратила свою єдину дочку – молоду жінку збив автобус. Тоді, аби зробити необхідний розтин її тіла, до Березного приїхав судмедексперт з Костопільського відділення обласного бюро судово-медичної експертизи. Проте жінка стверджувала, що паталогоанатом вимагав у неї близько 1500 гривень за огляд тіла та видачу висновку про смерть. Тоді родичі змушені були зібрати кошти і заплатити необхідну суму чоловіку, пише "Рівне вечірнє".

Пізніше після цього жінка звернулася через вимагання коштів до депутата Рівненської обласної ради Миколи Мельника, який вже на підставі її заяви звернувся в Здолбунівську місцеву прокуратуру, де за цим фактом відкрили кримінальне провадження.

Як пояснив сам Микола Мельник журналістам, слідство у цій справі тривало недовго - за приблизно три місяці він отримав повідомлення про закриття справи через недоведеність вини судмедексперта у тому, що він насправді вимагав і брав гроші за проведення розтину, який мав робити безкоштовно.

Микола Мельник зауважує, що факт вимагання оплати за послуги, які надають безкоштовно, не змогли довести.

 

Читайте також