Випускні та останній дзвоник: відомо, як у школах Рівного завершиться навчальний рік

Ілюстративне фото

У Рівному цьогоріч останній дзвоник у школах лунатиме 2 червня.

Про це повідомив журналістам "Рівне Медіа" заступник начальника управління освіти Рівного Василь Харковець.

Крім того, цього року в управлінні освіти прийняли ряд рішень, які стосуються закінчення навчального року для випускників та роботу шкіл під час літніх канікул.

Випускні

За словами Василя Харковця, у Рівному вже другий рік поспіль не будуть проводити ходу випускників. Також будуть рекомендувати не проводити урочистості з нагоди випуску школярів. Однак, остаточне рішення будуть приймати педради у школах.

"Традиційної ходи, яка була, вже не робитимемо. Спочатку це було у зв'язку із коронавірусом, а тепер через війну. У цьому році, зрозуміло, під час воєнного стану ніякої ходи не буде. Кожен заклад буде самостійно приймати рішення через педагогічні ради, яким чином святково вручити документи про закінчення загальної середньої освіти для випускних класів",- зазначає Василь Харковець.

Літні пришкільні табори

У школах Рівного цьогоріч літніх таборів організовувати не будуть. Причиною цьому є військовий стан у країні.

За словами Василя Харковця, у Рівному пришкільні табори раніше відвідували близько 6500 дітей. 

"Пришкільні табори не працюють тільки в школі - вони мають свою план-сітку. Для того, щоб відкрити пришкільний табір, потрібно виконати ряд певних умов від Держпродспоживслужби. Отримати дозволи. Педагоги, які мають працювати у пришкільних таборах, повинні мати санітарні книжки. Також обов'язково має бути якесь дозвілля. Воно може базуватися у тих закладах, які розміщені у місті - зоопарк чи театр ляльковий. Якщо уявимо ситуацію - в один день десь 6 тисяч дітей запланують поїхати, а по дорозі оголосять тривогу. Тоді виникає питання - що ж робити. Це накладає додаткову відповідальність на педагогів під час воєнного стану. Тому прийнято рішення утриматися від пришкільних таборів". - прокоментував заступник начальника управління освіти.

Читайте також