Вирвав двері та погрожував вбити: у Рівному намагались обікрасти обмінник валют

Вчора ввечері в Рівному в торговому центрі «Новус» на вулиці Гагаріна намагались обікрасти пункт обміну валют. Нападника затримали.

Заступник начальника Головного управління Національної поліції у Рівненській області Олександр Панасюк розповів журналістам, що правоохоронці отримали виклик про стрілянину в «Новусі». На місце події прибули патрульні та слідчо-оперативна група Рівненського районного управління поліції.

Біля входу в торговий центрі вони виявили чоловіка, який був затриманий небайдужими громадянами і в нападника була зброя. У ході подальшої перевірки встановлено, що це спецпристрій для відстрілу гумових куль. Чоловік мав дозвіл на носіння зброї.

«Першопочатковими слідчими діями на місці події було встановлено, що даний невідомий громадянин, який мав при собі зброю, проник у приміщення пункту обміну валют у торговому центрі «Новус» і вчинив напад із метою заволодіння чужим майном, а саме заподіяв тілесні ушкодження для працівниці вказаного обмінного пункту і намагався заволодіти грошовими коштами, при цьому висловлюючи слова про те, що в разі відмови видати грошові кошти, він її вб’є», - розповів Олександр Панасюк.

Нападник застосував фізичну силу - ривком відкрив двері та потрапив у приміщення обмінника. Втім, працівниця пункту не розгубилась і вчинила грабіжнику супротив. Заволодіти коштами чоловікові не вдалось.   

«Працівниця почала від нього відбиватись, випихати його, вона чуть більша за нього виходить, належний супротив вона йому вчинила. На нашу думку, це його налякало і він стрімко покинув пункт обміну валют, але при виході з торгового центру «Новус» був затриманий небайдужим громадянами, за що їм велика вдячність, і переданий працівникам правоохоронних органів», - додав заступник начальника обласного ГУНП.

Відомо, що нападником виявився 32-річний мешканець міста Славута Хмельницької області. Наразі він жодних показів і пояснень не дає. З якою метою він перебував у Рівному – також невідомо. Під час затримання небайдужими громадянами, одному з них нападник поцілив у ногу.

Потерпілому надали медичну допомогу на місці події - у нього осаднення від пострілу гумовою кулею. Госпіталізації він не потребує.

«На даний час розпочато кримінальне провадження по частині 3 статті 187 Кримінального кодексу України – розбій при кваліфікуючих обставинах, вказана особа затримана в порядку статті 208, з ним проводяться першопочаткові слідчі дії, сьогодні буде оголошено про підозру і до суду скеровано клопотання про тримання його під вартою», - додав Олександр Панасюк.

За вказаною статтею мешканцю Хмельниччини загрожує позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

До слова, за інформацією правоохоронців, у нашому місті це вже третій розбійний напад на пункт обміну валют за останній час. Власників цих пунктів закликають забезпечити належну безпеку обмінників, у тому числі – до кожного залучити охоронців.

Читайте також