«Виселення спілки журналістів - це виконання рішення суду», - начальниця Управління комунальної власності Рівнеради

Жодних протиправних дій зі сторони Виконавчого комітету Рівненської міської ради щодо Рівненської обласної організації Національної спілки журналістів України не відбувається. У цьому запевнила очільниця Управління комунальною власністю Рівного Олеся Смоловик у відповідь на закиди щодо примусового виселення.

За словами Олесі Смоловик, обласна організація НСЖУ займала приміщення на вулиці Симона Петлюри, 1 на правах оренди. Договір про оренду цих площ закінчився у вересні 2021 року.

“По завершенню дії договору орендар повертає майно. Але цих дій не відбулося. По суті НСЖУ вже три роки безпідставно користується цим приміщенням. Ми неодноразово зверталися в досудовому порядку щодо вирішення цього питання, відбувалися перемовини, листування однак, представники Обласної організації спілки журналістів не вжили жодних дій щодо виселення з приміщення. Тому в 2023 році задля захисту інтересів громади Управління комунальною власністю звернулося до суду щодо примусового виселення, оскільки добровільної передачі приміщення не відбулося. Суд прийняв рішення на користь громади, воно набрало законної сили, а спілка журналістів не оскаржувала його. Але приміщення так і не передали. Тому управління звернулося до виконавчої служби для примусового виконання рішення суду".

За словами Олесі Смоловик, іще до судового розгляду справи голові спілки на Рівненщині пропонували зайняти на правах оренди інше приміщення на вулиці Героїв Поліції. Проте, він відмовився.

“Зараз це приміщення перебуває в оренді. На сайті Управління комунальною власністю є перелік вільних площ, які можна відповідно до законодавства орендувати. Просто так передати якесь приміщення чи поселити спілку журналістів ми не можемо, адже це суперечить чинному законодавству, яке регулює орендні відносини щодо комунального майна», - наголошує Олеся Смоловик.

До того ж за тривалий період часу в Рівненської обласної організації Національної спілки журналістів України утворився борг у 54 тисячі гривень за орендну плату перед громадою Рівного.

“Суму боргу вони не визнають, жодних дій до її погашення та повернення приміщення у власність громади не вживають. Тож виконавча служба всього лише виконує діюче рішення суду,” - констатувала Олеся Смоловик.

Читайте також