"Витягнули" з вагонів кабель та метал: двох мешканців Рівного спіймали на крадіжках

У Рівному вчора спіймали місцевого жителя на крадіжці мідного високовольтного кабелю з тепловоза.

Про це повідомляють у Поліції Рівненщини.

Вчора близько 11 години у Рівному на вулиці Білій співробітники охорони залізниці спіймали чоловіка, який здійснив крадіжку високовольтного кабелю з тепловоза. 

На місце події викликали поліцію. Слідчо-оперативна група, яка прибула на виклик, встановила, що зловмисником виявився 29-річний рівнянин. З місця події поліцейські вилучили два відрізки мідного кабелю загальною довжиною три метри, газовий ключ, пилку та рукавиці.

Напередодні, 20 вересня, охоронці станції спіймали 44-річного жителя обласного центру, який проник до вагона тепловоза, звідки викрав металеві вироби загальною вагою майже 36 кілограмів. Однак і його протиправні дії викрили охоронники, які і затримали зловмисника.

За обома фактами таємного викрадення чужого майна, вчиненого в умовах воєнного стану, слідчі Рівненського РУП розпочали досудове розслідування за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України. Сума завданого збитку встановлюється.

Нагадаємо, що аналогічну крадіжку із локомотива за цією ж адресою скоїв шостого вересня іще один 29-річний житель обласного центру, який тоді перерізав силовий кабель від тягових електричних двигунів і намагався його викрасти. Відносно нього тривають слідчі дії

Читайте також