Військкомат на колесах: до кордону росії з Грузією прибув мікроавтобус з промовистим написом

Росіяни й далі штурмують кордон з Грузією намагаючись втекти від мобілізації. Черги з ухилянтів на КПП не зменшуються, навпаки – зростають. У росії вирішили "пригнати" військомат прямо до кордону.

Очевидці опублікували фото з КПП "Верхній Ларс", куди власне й пригнали мікроавтобус з промовистою назвою "військовий комісаріат". Фото та відео того, що відбувається на кордоні зараз зібрав 24 канал.

Ймовірно, будуть вручати повістки росіянам просто на місці. Або ж перевірятимуть списки тих, кому уже вручено повістку, але ті намагаються покинути країну і таким чином ловитимуть ухилянтів.

На кордоні росіяни добряче насвинячили

На фото та відео, які публікують самі ж росіяни, ситуація на кордоні виглядає досить плачевно – черги з "біженців" величезні. Зазначають, що середній час очікування в пішій черзі – понад доба. Автомобілісти ж стоять по кілька днів. Деякі власники авто за безцінь продають свої машини. щоб пройти кордон пішки.

Деякі громадяни облаштувалися просте біля купи сміття, інші чекають своєї черги на відбійниках.

Охочі виїхати скаржаться на брак бензину, води та їжі.

Чому так поспішають росіяни

Після оголошення "часткової" мобілізації з росії втекли понад 260 тисяч чоловіків. Офіційно кордони ще не закрили, однак повідомляли, що путін готується до такого рішення.

Заборона на виїзд буде частковою – у прикордонників вже є списки мобілізованих.

Ймовірно, закрити кордони збираються після так званих "референдумів". Найбільш імовірною датою називали 28 вересня.

До слова, у Казахстані теж заявили, що не переховуватимуть ухилянтів. Росіян, які втекли від мобілізації, будуть видавати країні-агресорці, якщо ті будуть у розшуку.

Читайте також