Військові Рівненщина допомагають луганчанам (ФОТО)

Рівненські військові інженери надають допомогу місцевому населенню Луганщини.

На Луганщині рухатися по одній із доріг, яка з’єднує важливі населені пункти, не дає змоги водна перешкода. Тому військовослужбовці одного із інженерних підрозділів оперативно-тактичного угруповання «Луганськ» звели понтонний парк із комплекту парку ППС-84, призначеного для зведення поромів та переправ через водні перешкоди зі швидкістю течії до 4 м/с.

Понтонний міст з’єднує два береги. Переправа забезпечує доставку усіх видів забезпечення з правого на лівий берег. Але цим мостом користуються не тільки військові. Через конструкцію місцеве населення дістається до міст для закупівлі продуктів та медикаментів, для доставки хворих у лікувальні заклади, відвідування рідних та близьких.

- Ми мусимо і в мороз, і в дощ, і в сніг забезпечувати переправу, це діло честі понтонера як офіцера, так і солдата. Погодні негоди тільки збільшують ентузіазм у військовослужбовців. Ми справляємося! – підкреслив військовий інженер Руслан.

Річка має агресивний характер. Рівень води за добу може коливатися аж до півтора метра. Сьогоднішній день не виключення, зранку вода вийшла з берегів, тож для військових постало завдання добавити одну річкову ланку.

- Особливість цієї річки полягає в тому, що під час морозу рівень води у водоймі різко збільшується. В інших річках та озерах – навпаки. Оскільки дана водойма непередбачувана, то ми зобов’язані цілодобово стежити за рівнем води. А також здійснювати охорону та оборону понтонної переправи, – говорить військовослужбовець Віталій.

Цивільне населення постійно висловлює військовослужбовцям-інженерам слова вдячності за можливість проїзду через переправу, залишаючи при цьому нашим бійцям маленькі подарунки. Поблизу понтонного мосту дороги в аварійному стані, і військовослужбовці постійно укріплюють вибоїни, бо якщо військова техніка може без проблем пройти цей шлях, не кожен цивільний легковик подолає ці дороги.

Повідомляє начальник прес-служби оперативного командування «Захід»

полковник Анатолій ПРОШИН

моб. тел.: 067-36- 01-707

Читайте також