Військовий з Рівненщини вирішив віддати на ЗСУ 700 кілограм винограду, який вирощував цілий рік

Мешканець Рівненщини Олександр Семенюк який вже понад 10 років займається вирощуванням винограду на власній ділянці, вирішив віддати весь урожай на ЗСУ.

Журналісти "Рівне Медіа" поспілкувалися із чоловіком та дізналися, що наразі він служить у Збройних силах України. Саме тому цього року весь вирощений виноград передасть побратимам. 

"Я сам служу у Збройних силах України. Я своїм побратимам позавожу, повідправляю на їхні місця служби. Я знаю, де вони перебувають. Це орієнтовно 700 кілограм винограду", - розповідає пан Олександр.

Вже більше 10 років чоловік вирощує цю культуру та розвиває власні навички. Наразі на його ділянці росте 107 сортів винограду.

"Це хобі, яке переросло у заробіток. Я знаю, як професійно займатися цією справою. Але наразі це не такий об'єм і рівень, щоб утримувати сім'ю за рахунок цього. Однак, у майбутньому цю справу можна розвинути, найняти людей, збільшити кількість насаджень, вкласти певну суму коштів і час. Досвіду вже достатньо, щоб це реалізувати. Але це після перемоги", - ділиться чоловік.

Поки Олександр служить, за садом доглядає син, який закінчив Львівський національний аграрний університет за спеціальністю "садівництво і виноградарство". Він є головним помічником. Також інші члени родини військового вже повернулись з-за кордону і також допомогають.

"Я у строю і так сталося, що служу на Рівненщині і можу відлучатися, щоб допомогти доглядати за виноградом. Природа не запитує - війна чи ні. Якщо ти хочеш, щоб був результат, потрібно насадження окультурювати. Без уваги вони, звісно, не пропадуть, але кущі здичавіють, будуть хворіти. Його потрібно буде роками відновлювати. Оскільки я не на сході, тому цього року я хочу вчинити саме так і віддати урожай побратимам". - каже Олександр Семенюк.

Окрім урожаю винограду, чоловік реалізує також саджанці - понад 40 сортів гібридних форм наразі є на продаж. Придбати саджанці можна у селі Дібрівка Рівненського району - там чоловік їх вирощує.

Детальніше дізнатися про процес вирощування винограду та його реалізацію можна на ютуб-каналі пана Олександра "Виноград Рівненщини".

Всі деталі за телефоном 0631478366 та 0974937381

Фото - зі сторінки Олександра Семенюка у Фейсбуці

Читайте також