Військового з Дубенщини, який боронив Україну на "гарячих" напрямках, відзначили орденом

Військовослужбовця Романа Тюхтія з Дубенщини, який боронив Україну на "гарячих" напрямках фронту, нагородили орденом "За мужність" III ступеня.

Про це повідомив голова Дубенської РДА Всеволод Пекарський.

Разом із дружиною Наталією та синами чоловік проживає в селі Радів Млинівської тергромади. До війни Роман виготовляв меблі.

Із початком повномасштабного вторгнення Роман добровольцем вступив до лав Збройних сил України. Молодший сержант розпочав службу спочатку в 4-ій окремій танковій бригаді імені гетьмана Івана Виговського, а потім - у 33-ій окремій механізованій бригаді. Військовий захищав Україну на "гарячих" напрямках фронту, зокрема й на Запорізькому. За мужність і героїзм, виявлені в захисті держави, Роман Тюхтій був нагороджений нагрудним знаком «Хрест хоробрих».

А у 34-ий день народження Романа, спільно з начальником Дубенського ТЦК та СП Анатолієм Кононовим і заступником голови Млинівської селищної ради Валерієм Фехою голова Дубенської РДА вручив військовослужбовцю ще одну нагороду – орден «За мужність» ІІІ ступеня (Указ Президента України від 24 листопада 2023 року № 775).

"Символічно, що нагорода знайшла свого Героя саме в день народження!", - зазначив Всеволод Пекарський.

Читайте також