Власники нерухомості Рівненщини сплатили податків на 45 млн грн

фото ілюстративне

Власники нерухомого майна поповнили місцеві бюджети Рівненщини на 44,6 мільйона гривень

На Рівненщині надходження податку на нерухоме майно протягом семи місяців 2018 року склали 44,6 мільйона гривень. Це на 75% більше проти аналогічного періоду минулого року. З них юридичні особи сплатили 32,4 млн. грн, що більше минулого року на 19,2 млн. грн., та фізичні особи 12,2 млн. грн. що перевищує минулорічні на 8,3 млн. грн.

ГУ ДФС у Рівненській області зазначає, що роль саме податку на нерухомість у структурі бюджетів територіальних громад від моменту його запровадження щороку зростає. Так у 2016 році за відповідний період надійшло 14,5млн. грн.,  а  у 2017 році 25,4 млн. грн.

Найбільші суми  надходжень від податку на нерухоме майно отримали громади міста Рівне -15,2 млн. грн., Сарненського району 4,2 млн. грн., та міста Вараш 3,9 млн.грн.

 «Вагомий позитив цього року – результат спільних скоординованих зусиль органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та фахівців ДФС, які на належному рівні забезпечують інформування власників нерухомості про обов’язок сплати податку та його якісне адміністрування. Адже обсяги нарахувань та відповідно сплати цього податку залежать від рішень, прийнятих відповідними органами місцевого самоврядування» - запевнив начальник Головного управління ДФС у Рівненській області Дмитро Зайцев.

За інформацією ГУ ДФС у Рівненській області

Читайте також