Власницю рівненської турфірми, яку підозрюють у шахрайстві, судитимуть

фото ілюстративне

Власницю рівненської турфірми судитимуть за шахрайство

За результатами здійснення Рівненською місцевою прокуратурою процесуального керівництва у кримінальному провадженні слідчі Рівненського відділу поліції завершили досудове розслідування за фактом шахрайського заволодіння 38-річною власницею однієї з туристичних фірм міста Рівне грошовими коштами громадян.

Органом досудового розслідування спільно з прокуратурою дії підозрюваної  кваліфіковано за ч.1 ст.190, ч.2 ст.190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману, що завдало значної шкоди потерпілим).

Встановлено, що власниця туристичного агентства, маючи умисел на незаконне заволодіння чужим майном з корисливих мотивів, облаштувала приміщення офісу щодо надання комплексу туристичних послуг, брала упродовж 2017-2018 років з клієнтів гроші за організацію турів та поїздок за кордон, однак послуги не надавала.

Потерпілими визнано понад 30 жителів Рівненської, Київської, Волинської областей. В ході досудового розслідування встановлено 30 епізодів злочинної діяльності, загальна сума завданої шкоди внаслідок вчинення злочину становить понад 1,2 млн гривень.

За ініціативи прокуратури на банківські рахунки приватного підприємця накладено арешт.

Рівненською місцевою прокуратурою затверджено обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні та його скеровано до Рівненського міського суду для розгляду по суті.

Довідково: згідно із Законом за вказані злочини передбачено відповідальність у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк від 1 до 2 років, або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на строк до 3 років.

Матеріали Рівненської місцевої прокуратури

Джерело: https://prokuraturamista.rv.ua

Читайте також