Вночі у Рівному метнули гранату на територію будівельної фірми, яка реконструює стадіон "Авангард": граната вибухнула, а підозрюваних немає (ФОТО)

Вчора, у вівторок, 16 червня, пізно увечері близько 23 години у Рівному невідомий кинув гранату на територію будівельної фірми "Фіалка", що розташована у провулку Шпанівський, 55, і вона вибухнула. Про це до поліції вночі близько 1 години повідомив 62-річний власник компанії Володимир Фалко.

За інформацією правоохоронців, на місці пригоди вибухотехніки знайшли металеві уламки різного розміру та важіль до запалу ручних гранат із маркуванням. Їх вилучили та направили на експертизу.

Розрив гранати пошкодив огорожу та фасад будівлі, а уламки від неї завдали шкоди чотирьом поруч припаркованим автомобілям. До слова, в момент вибуху на території фірми чергував охоронець - він, на щастя, не постраждав.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області, за цим фактом відкрили кримінальне провадження та розпочали досудове розслідування. Справу наразі кваліфікують як хуліганство, що скоєне з застосуванням боєприпасів (част. 4 ст. 296 ККУ). Санкція цієї статті передбачає за скоєне позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Правоохоронці нині працюють над тим, аби встановити причетних до цього злочину осіб та з'ясувати усі деталі та обставини інциденту.

До слова, власник фірми "Фіалка" Володимир Фалко та його син Юрій, який за офіційними документами є її фактичним керівником, вже зазнавали злочинних дій щодо себе. Так, у 2017 році невідомі особи підпалили їхні автомобілі, у 2018 році їм підпалили офіс компанії, а у минулому, 2019 році на територію фірми вже кидали гранату, що повторилося і зараз. У поліції кажуть, що за усіма цими фактами нині також тривають досудові розслідування.

Нагадаємо, що будівельна фірма "Фіалка" є головним підрядником реконструкції стадіону "Авангард" у Рівному. Роботи стартували у березні 2019-го. Вартість реконструкції після коригування проєкту зросла із 200 млн грн до майже 290. Також фірма нині реконструює і стадіон "Колос" у Костополі, а також будує відомий великий спорткомплекс на вулиці Макарова у Рівному та багато інших об'єктів в області.

"В мене ворогів немає. Маю добропорядні стосунки з постачальниками, колегами, підрядниками, конкурентами. Ні з ким не маю відкритого прямого конфлікту. Тому не маю жодних припущень, хто б міг бути причетним до цієї події і кому це могло б бути потрібним", – прокоментував інцидент керівник та син власника фірми "Фіалка" Юрій Фалко.

Додамо, що сім'я Фалків пов'язана родинними зв'язками з ексзастпуником голови Рівненської ОДА Юрієм Приварським.

Читайте також