Воїну з Дубровиці, який поліг у бою на Запоріжжі, просять присвоїти звання Героя

Воїну з Дубровиці Олегу Островцю просять присвоїти звання Героя України. Відповідну петицію опублікувала дружина загиблого захисника Островець Олена Федорівна.

Островець Олег Леонідович був призваний на підставі Указу Президента України «Про загальну мобілізацію» від 24.02.2022 р. № 69/2022, який проходив військову службу у військовій частині А1815.

Олег народився 14 червня 1990 року в м.Дубровиця Рівненської області, де прожив все своє життя.

"Ми створили з ним хорошу сім’ю, народили двох чудових синів - Максима, 2013 року народження, та Назара, 2019 року народження, яких він безмежно любив. Клята війна в одну хвилину викликала в Олега рішучість стати на захист нашої держави. Він відчував, що дуже потрібен державі. У квітні 2022 року він прийняв військову присягу і був призваний у Збройні Сили України, чим надзвичайно пишався, але не прагнув слави", - пише пані Олена.

18 серпня 2023 року солдат Островець Олег, виконуючи бойове завдання за призначенням в ході ведення бойових дій, відданий військовій присязі на вірність Українському народу, загинув в бою за Україну, її свободу і незалежність поблизу населеного пункту Мала Токмачка Пологівського району Запорізької області.

"В Олега залишилася його мама, я та двоє наших діток, для яких він буде завжди усміхатися лише з фотографії зі своєї могили. Олег назавжди закарбується в нашій пам’яті і буде житиме вічно в наших серцях. Ми не можемо змінити світ, повернути час назад, але щонайменше, що ми можемо зробити, - це вшанувати пам'ять про нашого Героя і ця петиція є одним з кроків для цього", - пише авторка звернення та закликає українців підтримати петицію.

Читайте також