Волонтери організації «Рівне Разом» роблять місто комфортним для мешканців

Кожен хоче мати не лише охайне помешкання, але й ошатну прибудинкову територію. На вулиці, як і в квартирі – якщо не прибирати – чисто не буде. У Рівному за ці роки накопичилось багато проблем на території будинків. Містяни, опісля того, як обійшли всі можливі інстанції і не отримали допомоги, звертаються до волонтерів громадської організації «Рівне Разом».

Так, біля будинку №19 на вулиці Данила Галицького обвалювалась стіна. Як розповіла голова правління ОСББ Людмила Іванченко, будь-якої хвилини могла трапитись біда, якби важка бетонна плита впала б на мешканців чи дітей, які бавляться неподалік. Втім, комунальним службам до цього справи не було. Довелось шукати допомоги у небайдужих – звернулась до громадської організації «Рівне Разом».

«Я навіть не сподівалася, що так швидко відреагують на моє прохання. Приїхали хлопці, зробили капітальний ремонт стіни, якої ми б ніколи власними силами не полагодили, тому що це великі витрати. Після себе все прибрали, дуже задоволена їхньою роботою», - розповіла голова правління ОСББ «Геолог 12» Людмила Іванченко.

Стикнулась із байдужістю комунальників і жителька Рівного Надія Фоміна. Вона та інші мешканці неодноразово просили розчистити зарослі біля стадіону на вулиці Олени Теліги. Дітям ніде було грати, тепер же все змінилось.

«Бур’яни заважали нам і ми вже давно потерпаємо від цієї проблеми. Нарешті наші діти зможуть гратися та користуватися стадіоном без перешкод», - розповіла рівнянка Фоміна Надія.

До прикладу, рівнянка Надія скаржилась на східці біля будинку на вулиці Гарній, які були в плачевному стані. Жінка одного разу впала там і отримала серйозну травму стегна. Окрім дороговартісної операції жінка ще й проходила тривалий курс реабілітації. Після того пані Надія зверталась куди лише могла. Була у житлово-комунальному підприємстві, компанії, яка обслуговує двір, до міського голови та депутата свого округу ходила. Ні до кого так і не достукалась.

«Одного разу мені до рук потрапила газета «Рівне Разом» я прочитала про організацію та Віктора Шакирзяна. Пішла до їхньої приймальні, там такі привітні працівники мене прийняли та все вислухали. А після того, до мого двору приїхали молоді хлопці, які дуже швидко все зробили, працювали навіть у дощ. Тепер мені не страшно ходити самій та відпускати свою внучку», - зазначила пенсіонерка Надія Дишкант.

Тепер біля будинку пані Надії оновлені і безпечні сходи. Це лише декілька історій із життя волонтерів громадської організації «Рівне Разом» та рівнян. Надалі планують продовжити робити життя мешканців у рідному місті безпечним і комфортним.

Прийом звернень та запис на прийом відбуваються у громадській приймальні за адресою: вулиця Соборна, 13 або за номером телефону: 068 729 55 56. Волонтери готові до прийому звернень від рівнян з понеділка по п'ятницю з 10:00 до 16:00.

Читайте також