Волонтерка з Рівненщини, яка 22 роки жила за кордоном, готує для військових домашню їжу

Волонтерка із Малинівки, що в Рівненському районі, готує страви тривалого зберігання для українських військових.

Історію волонтерки розповів Гощанський селищний голова Микола Панчук.

Людмила Володимирівна Бондарчук із Малинівки - багатодітна мама. Має вже 7 внуків і 4 правнуки. За професією жінка - бухгалтерка. Останні 22 роки жила та працювала за кордоном. Торік у листопаді повернулася в рідну Малинівку.

Син її Олександр Мандигра живе в Рівному й із перших днів широкомасштабної війни є волонтером. Після повернення додому допомагати волонтерам почала й Людмила Володимирівна - готувала військовим страви тривалого зберігання.

Продукти купує за власні кошти. Допомагали жінці нині, на жаль, покійна староста Воскодавського округу Ольга Ющук, а також мешканці Малинівки й Гощі. Перша партія приготовлених в автоклаві страв склала 550 банок. Це були різні каші, тушонки, паштети, тушкована квасоля, ліниві голубці із заправкою тощо.

Нещодавно Людмила Бондарчук почала використовувати простий і зручний апарат для запаювання готових пакетів із плівки, який придбав для неї голова ГО «В єдності майбутнє України» Сергій Іванюченко. Працювати стало легше та простіше.

Учора Людмила Бондарчук разом із Сергієм Іванюченком приготували чергову партію лінивих голубців. А напередодні Великодня військовим було відправлено 670 банок різної продукції.