Волонтерка з Рівного прихистила 24 коти

Жителька Рівного Наталія Ковалінська прихистила у своєму будинку 24 коти. 

Про це пише Суспільне

Наталію зустрічають з роботи коти. 17 з 24-х тварин проживають з нею постійно, решту жінка планує прилаштувати.

"Кого на смітнику знаходжу, кого викидають просто у двір, кого, пишу оголошення — ніхто не бере, бо важкий стан або відсутність всякої породи. Звичайних сірих котів ніхто не хоче брати. Тоді я підбираю, якщо підходить вік, стерилізую і виставляємо оголошення. Якщо це цивілізована тваринка, то ми віддаємо у сім'ю", — каже волонтерка.

Майже кожна з тварин, яких прихистила Наталія, має фізичні вади.

"Арнольда знайшли три роки тому після Геловіна. Він чорний і, мабуть, з ним хтось робив якісь обряди. Були зламані три лапи, дві лапи були на шпицях, зламані щелепа, вухо телепалося, ока не було. Страшний вигляд був, зробили сім операцій. Але він знає, що його тут люблять, усе в нього є. Він не зневірився у людях, лагідний котик", — розповідає волонтерка.

Жінка хотіла б прилаштувати всіх своїх котів. Втім, додає, не всі тварини зможуть знайти спільну мову з новими господарями.

"Є коти, які не соціалізувалися за два-три роки й не хочуть іншу людину до себе допускати. І коли людина приходить обрати, до прикладу, Грея-цілуваку, ти кажеш, що в нього нежить, він пчихнув — і усе на стінці, людина не хоче, я це розумію", — каже Наталія Ковалінська.

Сусідка Наталії — Валерія. Після повномасштабного вторгнення вона вимушено переїхала з Харкова до Рівного. Жінка розповіла, що один з котів Наталії навідувався до неї в гості. Валерія почала за ним доглядати і тепер вважає своїм.

"У нього нирки хворі, чи то відбиті, трохи немає зубок у нього, але у фізичному плані не травмований. Зараз їсть просто звичайний корм вологий, бо зубок немає і йому сухий важко їсти, супи дитини дуже любить, рибку", — розповідає Валерія Фенюк.

Пані Наталії за 2022 рік вдалося прилаштувати 46 котів. Минулі роки кількість охочих забрати собі тварин була меншою.

"Треба відкривати своє серце і робити добро. Я не кажу взяти — можливо, хтось не може взяти тварину. Він може прийти до якогось притулку, допомогти, він може побачити безпритульну тварину і дати просто їй поїсти. У мене завжди з собою в сумці є корм, це не важко носити, але коли когось побачиш, то вже маєш що дати їсти. Тому в цей день хочеться побажати усім котикам і собачкам знайти свою домівку, а людям — просто стати добрішими", - каже жінка. 

Читайте також