Вона цього не заперечувала: у Рівному в продавчині виявили підроблений COVID-сертифікат (ФОТО)

Від сьогодні в Рівненській області введено «червоний» рівень епідеміологічної небезпеки. Через погіршення епідеміологічної ситуації у регіоні посилили карантин, відповідно, і перевірки його дотримання.

Зокрема, рейдові групи правоохоронців від сьогодні працюють у різних куточках області з метою виявлення порушень. Наша журналістка побувала на одному з таких. Під час перевірки кафе «Фортіссімо» виявилось, що весь персонал вакцинований, тож заклад продовжив працювати надалі. Правоохоронці поспілкувались також і з відвідувачами, деякі з них отримали попередження через нюанси із COVID-сертифікатами.

У ТРЦ «Злата Плаза» перевіряли кожен кіоск. У одному з них у продавчині було лише одне щеплення у той час, як законодавство вимагає два наявних для здійснення роботи. На власника магазину склали протокол.

Ще в одному магазині в працівниці виявили сертифікат про вакцинацію від COVID-19 з ознаками підробки. Вона цього не заперечувала і написала пояснення.

«Під час перевірки одного з торгівельних об’єктів було виявлено свідоцтво з явними ознаками підробки: QR-код не підтягує, на свідоцтві печатки розмиті. Зі слів самої продавчині, вона дійсно його десь придбала. На місце викликали слідчо-оперативну групу. Приїде слідчий, будуть виясняти, вилучати дані документи і приймати рішення», - розповів начальник превентивної комунікації Рівненського районного управління Юрій Зімка.

До слова, сьогодні було створено більше 10-ти груп для перевірки дотримання карантинних обмежень у Рівненській області.

Обидва магазини, де виявили порушення, закрили. Рейди тривають.

Читайте також