Восьмирічна волонтерка з Рівного зібрала для ЗСУ понад пів мільйона гривень

Рівнянка Олександра Данилюк у свої 8 років зібрала для ЗСУ та постраждалих українців 509 тисяч гривень. 

Про це у Телеграм розповів голова Рівненської облради Андрій Карауш. 

У Міжнародний день волонтера дівчинку нагородили у Рівненській ОВА. 

Олександра Данилюк — учениця Рівненського ліцею № 12, навчається естрадному співу в музичній школі № 2. Саме своїм голосом дівчинка збирає донати для українських захисників. 

Україну захищає її старший брат Максим, він з перших днів повномасштабної війни залишив університет та пішов добровольцем. Саме його приклад надихнув дівчинку на такі патріотичні вчинки.

За словами Андрія Карауша, Олександра бере участь у благодійних форумах та концертах на підтримку ЗСУ і лише в цьому році зібрала понад пів мільйона гривень. Перелік того, на що їх витрачали — доволі об’ємний. Це, зокрема, медзасоби й турнікети, берці, тепловізор, три старлінки, зенітний прожектор для ППО, приціли, вклад в ударні дрони тощо. Допомагала й діткам із затопленої Херсонщини. 

"Цю дівчину ми сьогодні відзначили серед інших волонтерів, які, на переконання їхніх побратимів та однодумців, заслуговували на увагу в цьому році. Водночас я вважаю, що усі, хто таким чином допомагає своїй державі, своїм людям у складні часи — вартують найвищої пошани", - зазначає голова Рівненської облради. 

Читайте також