Вручення відзнак та співи хору: як у Дубні відзначили День прапора

У Дубні урочисто відзначили День Державного прапора.

Вранці цього дня у Дубні відбулися заходи з нагоди свята. Розпочалися вони покладанням квітів до пам'ятника видатному українцю Тарасу Григоровичу Шевченку.

Урочистою ходою з державною символікою дубенчани пройшли центральною вулицею міста до майдану Незалежності. До ходи долучились представники влади, військові, рятувальники, працівники силових структур, підприємств, установ та організацій міста. 30-ти метрове синьо-жовте полотнище розгорнули військовослужбовці Дубенського гарнізону, з 6-ти метровим прапором гордо йшли маленькі дубенчани, ще один стяг несли дубенські пластуни.

На майдані Незалежності захід розпочався з загальнонаціональної хвилини мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Після цього було здійснено офіційну церемонію урочистого підняття Державного Прапора України за участю міського голови Василя Антонюка, керівників військових підрозділів та силових структур міста.

Очільник міста звернувся до присутніх з вітальним словом, у якому висловив подяку захисникам України, військовим, волонтерам та усім дубенчанам за внесок у наближення Перемоги. 

В рамках заходу було здійснено відзначення обдарованих та талановитих дітей міста Дубна за підсумками 2022/2023 навчального року та вручення низки почесних відзнак Дубенської міської ради військовослужбовцям, представникам силових та правоохоронних відомств, волонтерам. Також міський голова спільно з командир військового підрозділу вручив відзнаку Президента України «За оборону України» (посмертно) батькам полеглого воїна-героя Дмитра Фесюка.

З піснею про прапор виступив хор шанувальників української патріотичної пісні. Квіти шани покладено до пам'ятника Борцям за Волю та Незалежність України.