Втікав після ДТП зі смертельно пораненим пасажиром: судитимуть водія з Сарненщини

Мешканця Сарненщини судитимуть за смертельну аварію, скоєну "під градусом".

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Рівненщини.

Аварія сталась у Сарненському районі у березні цього року. 32-річний водій автомобіля «Volkswagen Passat» на заокругленій ділянці дороги не врахував дорожню обстановку, виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив бокове зіткнення із вантажівкою «Mercedes Benz». Внаслідок зіткнення загинув 27-річний пасажир легковика. Водій "Volkswagen", житель села Сварицевичі перебував у стані алкогольного сп’яніння —  2,4 проміле.

Відомо, що після ДТП водій ще їхав кілька кілометрів і зупинився біля сусіднього села. Пасажир від отриманих травм помер у авто.

Обвинувачений вину визнає та шкодує про вчинене. Однак, відповідно до законодавства, йому може загрожувати від 5 до 10 років позбавлення волі. Слідчий слідчого управління повідомив зловмиснику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого). На 60 діб суд помістив його під варту, втім потім змінив запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт із електронним засобом контролю.

Слідчі закінчили досудове розслідування та за процесуального погодження прокуратури скерували матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом до суду.

Читайте також