Вулицями Рівного бігав голий парубок: його затримали

У Рівному під вечір п’ятниці, 21 серпня, рівнянин Максим Волович затримав повністю голого парубка, який бігав у районі Покровського собору, кричав та бив руками машини. Про це учасник події сам написав у Facebook, а згодом розповів Суспільному подробиці.

Декілька фото, як гола людина лазить парканом собору, а потім затримана нацгвардійцями, користувачі оприлюднили у соцмережах.

Як це бачив очевидець

Максим Волович, який очолює Молодіжну громадську раду при ОДА, по 18-й був біля Свято-Покровського собору. Саме тоді по діагоналі перехрестя з пожвавленим рухом перетинав повністю голий парубок і стукав по машинах, які проїжджали повз. Більшість людей, зі слів Максима, ніяк не реагували, тому, каже, вирішив втрутитись в ситуацію.

"Я підійшов до нього, поклав руку йому на плече і кажу: "Зачекай". Він каже: "Ні, я іду". Я кажу: "Ти вже прийшов", у цей момент я тримаю його на відстані витягнутої руки, а другою рукою намагаюсь з кишені дістати телефон. Тут він з рота виймає якусь траву, кладе її собі в долоню і хоче мене вдарити. Я відстрибнув і він ледь-ледь зачепив мене по лобу", – розповів Суспільному Максим.

Після цього голий парубок почав втікати й кричати, – додає очевидець. Максим побіг за ним, і в один з моментів, каже, втікач надто різко спробував повернути вбік і не втримав рівновагу.

"Він падає і голими ліктями, руками й ногами дуже швидко проїжджає по асфальту. Він все собі роздер до крові. Він перевернувся на спину, почав кричати, вимазувати мене своєю кров’ю, умисно при чому. Я притис його до землі і в цей момент уже прибули правоохоронці", – каже Волович.

Що кажуть силовики

Максим Волович повідомив про інцидент на лінію 102. Найближче до місця виклику був екіпаж Національної гвардії, він і прибув першим.

"Повідомили, що бігає голий чоловік. Автопатруль прибув на місце і ця інформація підтвердилась. Чоловік справді був у дещо неадекватному стані. На момент приїзду спротиву особливого він не чинив. Оскільки йому потрібна була медична допомога – його передали медикам "швидкої", – розповіла пресофіцерка військової частини 3002 Нацгвардії Аліна Новікова.

Читайте також