Вулицю Чорновола у Рівному можуть відкрити до осені: підрядник назвав умови

Днями минув місяць від початку ремонтних робіт на відрізку вулиці Чорновола у Рівному. 

Нагадаємо, йдеться про ділянку від вулиці Карнаухова до вулиці Бачинського. Вартість проекту складає майже 100 мільйонів гривень. 

Представник підрядника фірми "Будальянс Груп" Ігор Гончарук розповів "Суспільному", що вдалось зробити за місяць. 

За його словами, за цей час будівельники розширили проїжджу частину, облаштовувати мережу дощової каналізації, облаштовували оглядові колодязі. 

"Зараз закінчуємо на кінці ділянки оглядові колодязі й будемо продовжувати облаштовувати вже не біля дороги, а на очисні споруди будемо робити трубопроводи", — каже Ігор Гончарук.

Проєкт передбачає розширення дороги й планування схилів, говорить Ігор Гончарук:

"Ми працюємо згідно з технологією. Бригади облаштовують бортовий камінь, якого зробили вже більше кілометра. Також проводимо роботи з облаштування тротуарів, якого вже пів кілометра зробили. Такими темпами стараємось швидше закінчити", - додає він.. 

Через ремонтні роботи транспорт об’їжджає вулицю Чорновола через вулиці Сергія Бачинського, Каштанову, Студентську та Карнаухова.

Представник підрядника каже, що є можливість відкрити ділянку для обмеженого руху до осені у разі хорошої погоди та надходження фінансування.

За словами начальника департаменту інфраструктури та благоустрою Руслана Гудими, найбільше скарг щодо перекриття дороги було від перевізників. 

"Дійсно є звернення і від перевізників, і прохання самих людей, бо це дещо розтягує їхній час в пересуванні на роботу чи у власних справах. Але просимо потерпіти цей дискомфорт і з розумінням віднестися до проблематики всього міста", - говорить він. 

Коли відкриють рух авто по вулиці Чорновола, наразі - невідомо.

"Основні роботи — це прокладання труб, щоб ми спокійно могли підключати їх до головної системи водовідведення, закінчити ремонт асфальтопокриття на даній ділянці", — говорить Руслан Гудима.

Додамо, що після запуску руху авто ремонтні роботи продовжаться, адже сам проєкт розрахований на два роки. 

 

Читайте також