Вже з липня мешканці Рівненщини зможуть безкоштовно отримати аж 54 лікувальні послуги

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Наступним кроком у трансформації системи охорони здоров’я буде те, що з липня 2019 року НСЗ оплатить 54 діагностичні та лікувальні послуги за направленням сімейного лікаря, педіатра чи терапевта.

"Можна буде безоплатно пройти обстеження на поширені хвороби внутрішніх органів: серця, легень та найбільш розповсюджених видів онкології у жінок і чоловіків. Планується, що в програму «Безкоштовна діагностика» додатково увійде 12 нових лабораторних аналізів, мамографія, 5 видів рентгену , ехокардіографія, моніторинг ЕКГ, два види тестів для визначення патологій серцево-судинної системи, 6 видів УЗД, 4 види біопсії, видалення новоутворень, а також ендоскопічні дослідження та операції одного дня", - зазначив заступник начальника управління охорони здоров’я Рівненського міськвиконкому Володимир Приступа.

Направлення на безкоштовну діагностику буде електронне, лікар зможе його оформити через електронну систему охорони здоров’я. З липня 2019 року, аби отримати таке направлення, пацієнт обов’язково повинен підписати декларацію із сімейним лікарем, терапевтом чи педіатром, якщо цього не було зроблено раніше. Планують, що в цій програмі братимуть участь і приватні заклади охорони здоров’я. Пацієнт буде мати вільний вибір закладів, у  який йому звернутися за наданням послуг програми «Безкоштовна діагностика». Інформація щодо закладів, які будуть включені в цю програму, з’явиться пізніше.

Читайте також