"Я прощалась з життям", - мама дівчинки з Рівного, яка постраждала під час обстрілу "Охматдиту"

Учора під час атаки рф відбулося влучання ракетою у будівлю дитячої лікарні у Києві "Охматдит". У цей час в приміщенні знаходилися персонал та діти. Наразі завали досі розбирають рятувальники, волонтери та поліція. 

У момент обстрілу в лікарні перебувала Оксана Фоменюк та її донечка Соломійка з Рівного. 12-річна дівчинка проходила процедуру гемодіалізу у токсикологічному корпусі, куди і влучила ракета.

"Ми з Соломійкою вже більше 2 років отримуємо замісну ниркову терапію в Охматдиті в відділенні хронічних інтоксикацій, це не лікування, це - шанс на життя. Тому що без цієї процедури дітки з нирковою недостатністю не можуть жити. А сьогодні сусіди-вбивці направили свою смертельну зброю прямісінько в наш корпус, де лежали беззахисні дітки на життєво необхідній процедурі, де дітки отримували невідкладну допомогу відділенні реанімації. Де лікарі та медсестри рятують життя діток щодня. А сьогодні ми пережили жахливі наслідки ракетної атаки, дітки та персонал опинились під завалами зруйнованого корпусу. Ми по великій Божій милості залишились живі, вибираючись з-під завалів. Внаслідок цієї жахливої атаки загинула лікар, яка рятувала діток, та ще дві лікарки - в дуже тяжкому стані.

Я прощалась з життям, коли нас в підвалі завалило розтрощеною стелею, а коли вибралась на вулицю то побачила, що зал, де лежала Соломія з дітками на діалізі, весь завалений зруйнованими частинами корпусу. Я бачила у вікні тіло нашої лікарки, на асфальті лежали частини ліжок та розірвані на шматки матраци, на яких лежали наші дітки. Я розумом попрощалася з Соломійкою, але на зустріч вибігла медсестра і сказала, що дітей всіх винесли з-під завалів живими. 

Я дякую Богу, що ми залишились живі в корпусі, де був прямий приліт ракети. Дякую медсестрам та лікарям, які поранені витягували дітей. Боже, вступися за Україну, щоб не гинув наш безневинний народ", - написала у мережі мама Соломійки Оксана Фоменюк.