Ядерна доктрина рф буде поширюватися і на окуповані території України - Лавров

Усі російські закони, включаючи і ядерну доктрину, будуть поширюватися і на приєднані через псевдореферендуми території України в разі їх закріплення в Конституції росії.

Про це заявив глава МЗС рф Сергій Лавров, передають росЗМІ. 

"Уся територія російської федерації, яка закріплена і додатково може бути закріплена в Конституції російської федерації, безумовно, перебуває під повним захистом держави, це абсолютно природно. Усі закони, доктрини, концепції, стратегії російської федерації поширюються на всю її територію".

Коментуючи заяви про неминучу відповідь США в разі "приєднання" до росії окупованих територій, міністр зазначив: "Я б не став тут займатися якимись похмурими прогнозами".

Також Лавров заявив, що "постачаючи зброю Києву, США та Євросоюз і НАТО не можуть претендувати на статус нейтральних, тобто не можуть претендувати на те, що вони не беруть участі в конфлікті".

За його словами, Сполучені Штати відправляють в Україну зброю, надають розвідувальні та супутникові дані, що означає, що вони "зовсім не є нейтральними в цій ситуації і є стороною конфлікту".

Читайте також