Як дістатися на роботу мешканцям Рівненщини під час карантину

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Спеціальні рейси для підвезення працівників підприємств до місця роботи розпочнуть діяти на Рівненщині. Це пов’язано із забезпеченням безперебійної роботи промислових підприємств та лікарень.

«Відсьогодні з 12 години розпочало діяти обмеження руху громадського транспорту. Заборонені регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів між містами, районами та областями. Карантинні обмеження передбачені рішенням Уряду і є обов’язковими. У зв’язку з цим, до нас розпочали звертатися люди, які щодня добираються на роботу на пасажирському транспорті з іншого міста чи села, наприклад до обласного центру з Рівненського чи то Здолбунівського районів. Саме тому, вихід з цієї ситуації ми спробували напрацювати із поліцією та управлінням Укртрансбезпеки», - зазначив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

Так, для підвезення людей до місця роботи підприємство має заключити договір з перевізником на період карантину. Цей документ необхідний для того, щоб ідентифікувати спецавтобуси на маршруті.

Також замовник має затвердити список пасажирів та передати його водієві транспорту. Важливо, що усі люди, яких перевозять, повинні мати посвідчення.

На спецавтобусах будуть встановлені таблички із надписом «Спеціальні перевезення». Вони перевозитимуть людей виключно на сидячих місцях та за наявності засобів захисту. Разом з тим, під час здійснення регулярного спеціального перевезення водій повинен мати копію договору із замовником послуг та паспорт маршруту з позначкою «В». У ньому чітко прописується схему маршруту, його характеристика, графік режиму праці та відпочинку водіїв тощо.

Такий документ необхідно затвердити у поліції та управлінні Укртрансбезпеки. Фахівці цих служб запевнили, що затягування із виготовленням паспортів на спеціальні рейси не буде. В свою чергу керівник обласного управління інфраструктури та промисловості Федір Мисюра розповів, що на Рівненщині є підприємства, які давно мають практику довозу своїх працівників на роботу. Водії таких автобусів повинні почепити таблички-вказівники та мати списки пасажирів.

ПЕРЕЛІК ПЕРЕВІЗНИКІВ, ДО ЯКИХ МОЖНА ЗВЕРТАТИСЯ, ЩОБ ЗАКЛЮЧИТИ ДОГОВІР НА ПЕРЕВЕЗЕННЯ

ТИПОВИЙ ДОГОВІР

За довідками та роз’ясненнями звертатися до контактних осіб:

Рівненська облдержадміністрація: Мисюра Федір Миколайович – 097-784-48-13

Поліція Рівненської області: Семенюк Костянтин Ярославович – 067-364-88-78

Управління Укртрансбезпеки в Рівненській області: Наконечний Тарас Юрійович – 050-920-76-13.

За інформацією пресслжуби Рівненської ОДА.

Читайте також