Як два місяці карантину вплинули на економіку Рівненської області?

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Рівненська область, як і всі регіони України, з початку березня дотримувалась карантинних обмежень, в тому числі, призупинення підприємств малого та середнього бізнесу. Це вплинуло на бюджети усіх рівнів і не оминуло місцевий бюджет Рівненщини.

Перший заступник голови РОДА Сергій Подолін розповів, як карантин вплинув на економіку області та які наслідки це може мати.

«Ми, за рахунок першого кварталу 2020 року, бачимо, що динаміка зменшення у нас не найінтенсивніша серед інших областей. Що стосується чотирьох місяців, ми виконали обласний бюджет на 101,6 відсотка. Є спад по надходженню до місцевих бюджетів. Загалом, ми виконали місцеві бюджети на 99,4 відсотка. Але, якщо порівнювати з минулорічним періодом, місцеві надходження збільшились на 7,3 відсотка. Важко, але економіка працює, працюють критичні галузі, які дають надходження», - коментує пан Подолін.

За його словами, на Рівненщині збільшились надходження в частині податку на прибуток за цей період на 152 відсотки по минулорічному аналізу.

«Також, плата за використання лісових ресурсів – на 157 відсотків. Це теж позитивний результат. Також, плата за користування надрами – майже теж на 150 відсотків. Тому сьогодні ми можемо впевнено констатувати, що Рівненщина в умовах карантину працює і не має критичних застережень по невиконанню державного, обласного і місцевих бюджетів», - повідомив чиновник.

Читайте також