Як на Рівненщині боротимуться з нелегальними працівниками та зарплатою "в конвертах"?

На Рівненщині керівники територіальних органів Держпраці, юстиції та служби зайнятості узгодили проект Меморандуму про співробітництво

Взаємодію територіальних органів Держпраці, юстиції, служби зайнятості Рівненщини у детінізації ринку праці обговорили учасники Круглого столу, що відбувся за участі начальника Управління Держпраці Юрія Наконечного, начальника Головного територіального управління юстиції Оксани Сальчук, директора обласного центру зайнятості Івана Ткачука,  заступника начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби – начальника Управління державної виконавчої служби Вячеслава Бедикайло. 

Учасники зустрічі окреслили регіональні заходи з реалізації положень Меморандуму про співробітництво між Державною службою України з питань праці та Міністерством юстиції України. Вони внесли пропозиції, що визначають найбільш актуальні для Рівненської області механізми співпраці та узгодили відповідний проект регіонального Меморандуму.

Метою документа є консолідація зусиль обох відомств щодо формування сприятливого середовища на ринку праці, забезпечення реалізацій державної політики з питань контролю за додержанням законодавства про працю юридичними та фізичними особами, які використовують найману працю, а також забезпечення захисту трудових прав громадян.

Під час обговорення йшлося, зокрема, про взаємодію сторін у здійсненні контролю за оформленням трудових відносин з особами, які мають майнові зобов’язання за рішенням суду, в тому числі – заборгованість із сплати аліментів. Деякі неплатники аліментів працюють нелегально, тому для виявлення таких осіб особливо актуальними є інспекційні відвідування Управління Держпраці та обмін відповідною інформацією.

Учасники круглого столу домовилися про спільні інформаційно-роз’яснювальні заходи, взаємодію з іншими органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадськими організаціями.

Усі пропозиції будуть внесені до остаточної редакції Меморандуму про співробітництво.

Читайте також