Як на Рівненщині під час карантину освячуватимуть паски на Великдень

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Сьогодні, 25 березня, Уряд продовжив термін карантину. Якщо спочатку обмежувальні заходи впроваджували до 3 квітня, то відтепер діятимуть вони до 24 квітня. Відтак, постає питання цьогорічного святкування Великодня, яке припадає на 19 квітня. Нині у церквах просять не збирати більше 10 людей. Тож, чи будуть служіння у Страсний тиждень і на Воскресіння - невідомо. 

Як правитимуть святкові богослужіння і освячуватимуть паску – поки ніхто не знає. Усі рішення з приводу святкування Великодня будуть оголошені в належний час. Головне – не впадати у паніку. Ближче до свята усе буде відомо.

Втім, нині президент України Володимир Зеленський повідомив:

"Якщо якийсь обряд вимагає присутності людей, то треба обмежувати кількість прихожан. Усі очільники церков погоджуються з цим".

Також він зазначив про ймовірність розміщення патрулів біля храмів та церков. У разі великого скупчення людей вони мають проводити бесіди з парафіянами й роз’яснювати, що збиратися натовпами небезпечно не лише для них самих, а й для здоров’я тих, хто навколо. 

«Великдень зазвичай збирає у церкві багато людей. Серед них і ті, хто приїхав з-за кордону. Тому зараз ми готуємо та вже скоро презентуємо проект «Великдень вдома», який допоможе відсвяткувати це велике свято вдома, не збираючись натовпами у церквах», – сказав Глава держави.

Читайте також