Як на Рівненщині святкували День рятівника (ФОТО+ВІДЕО)

фото ілюстративне

Презентація давньої та сучасної техніки, освячення хоругви-оберега та вручення високих нагород офіцерам. Так рятувальники Рівненщини відзначили своє професійне свято, яке офіційно святкують 17 вересня.

"Це свято тих, хто рятує та допомагає тим, хто опинився у біді. Сьогодні перед нами усіма - нові виклики, що вимагають від нас більш оперативного реагування. Для цього нам необхідно постійно підвищувати свій професійний рівень та бути по-сучасному оснащеною службою", - відзначив генерал-майор, керівник ГУ ДСНС України в Рівненській області Сергій Крук.

В останні роки з боку держави та місцевої влади змінилося ставлення до рятівників, наголосив голова ОДА Олексій Муляренко. Тому місцева влада, у тому числі, дбатиме про службу:

"Ці люди своєю щоденною, надзвичайно необхідною та небезпечною роботою рятують людські життя. Тому важливо постійно їм допомагати оновлювати матеріально-технічну базу та автопарк. І впродовж останнього року це вдається робити. Така робота буде проводитися і надалі, тому що дозволить оперативно реагувати на будь-які біди наших людей".

До привітань долучилися й польські колеги Західнопоморського воєводства, які тісно співпрацюють з Службою порятунку Рівненщини. Зокрема, надають організаційно-навчальну допомогу при створенні добровільної пожежної охорони.

Під час урочистостей освятили бойову хоругву, яка захищатиме рятівників Рівненщини від лиха. Також усі присутні мали змогу оглянути техніку минулого століття та сучасну. Серед них - автомобілі 19 століття та ті, що оснащені за новітніми німецькими рекомендаціями, які використовуватимуться під час ДТП і пожеж.

Крім цього, у старовинному Дубенському замку пройшли урочисті заходи з нагоди Дня рятівника, пише Сергій Крук

Читайте також